Haags centrum voor literatuur | science | debat
NL | EN Menu

Herman Brusselmans en Eva Meijer op 7 april te gast bij literaire show B-Unlimited

13-03-2017

De literaire show van B-Unlimited staat vrijdagavond 7 april in het teken van twee schrijvers, Herman Brusselmans en Eva Meijer, die dit jaar de longlist van de Libris Literatuurprijs haalden. Brusselmans schreef al zo'n 70 boeken, Meijer is een relatieve nieuwkomer in de literaire wereld. Naast schrijver is zij ook beeldend kunstenaar, filosoof en singer-songwriter. Tijdens de literaire show van B-Unlimited vertellen de schrijvers meer over hun meest recente boeken. Jeroen Vullings presenteert deze avond in de Centrale Bibliotheek.

Van Herman Brusselmans (Hamme,1957) verschenen onlangs Guggenheimer koopt een neger en De fouten die werd de longlist van de Libris Literatuurprijs haalde.Brusselmans vormde samen met Tom Lanoye en Kristien Hemmerechts een nieuwe lichting in de Vlaamse literatuur die begin jaren tachtig opkwam. Zijn werk wordt gekenmerkt door een hoog autobiografisch gehalte en drank, seks en verveling zijn terugkerende thema's. Ook wordt in zijn boeken vaak gerefereerd aan het leven op het Vlaamse platteland van de jaren zestig, de tijd en de omgeving waarin Brusselmans opgroeide. Zijn bekendheid heeft Brusselmans, buiten zijn boeken, te danken aan zijn verschijning in de media. Zo had hij in 1991 een eigen rubriek in Het Huis Van Wantrouwen, waar hij bekend werd met de uitspraken 'Doch dit alles terzijde' en 'Bedankt voor uw wáándacht!' Hij is vaak te zien in talkshows en discussieprogramma's, schreef voor het (ter ziele gegane) satirische blad De Zwijger, heeft al jaren een wekelijkse column in het weekblad HUMO (die hij midden jaren negentig ook voordroeg op de VPRO-radio onder de titel 'Val dood'), en staat (net als in zijn boeken) vaak garant voor provocerende uitspraken.

Eva Meijer (Hoorn, 1980) is beeldend kunstenaar, filosoof, schrijver en singer-songwriter. Ze publiceerde eerder korte verhalen en poëzie in literaire tijdschriften als De Revisor en Tirade. Haar debuutroman Het schuwste dier (2011) werd genomineerd voor de Academica Literatuurprijs, de Gouden Boekenuil en de Vrouw&Proza Debuutprijs. Eva Meijer beschrijft in haar meest recente roman Het vogelhuis, het leven van de bijzondere Britse Gwendolen (Len) Howard (1894-1973), die voorbestemd was voor een carrière in de muziek, maar een andere weg insloeg en haar leven in dienst stelde van de vogels.

Literaire show B-Unlimited
Met Herman Brusselmans en Eva Meijer
Presentatie: Jeroen Vullings
Vrijdag 7 april, 20.30 uur
Studio B, Centrale Bibliotheek Den Haag
www.b-unlimited.nl

Writers Unlimited Gemeente Den Haag Fonds 1818 Bibliotheek Den Haag