Haags centrum voor literatuur | science | debat
NL | EN Menu

Alex Boogers & Murat Isik op 1 december bij B-Unlimited: over twee confronterende romans

27-11-2017

Twee confronterende romans over afkomst, vriendschap en vergelding. Onder een hemel van sproeten van Alex Boogers speelt in een universum vol tegenstellingen: ouderdom vs jeugd, zwart vs blank, volks vs elitair. Murat Isik schreef Wees onzichtbaar, een coming of age van een sensitieve jongen in een onveilige wereld, gebaseerd op zijn eigen jeugd in de Bijlmer. Beide schrijvers zijn op vrijdag 1 december te gast bij Literatuur Late Night van B-Unlimited. De eerste avond van december feestmaand pakken we extra uit met speciale verrassingen voor onze gasten en het publiek!

Onder een hemel van sproeten, de nieuwste roman van Alex Boogers (zijn tiende alweer!) is net getipt door het Boekenpanel van DWDD. Boogers debuteerde in 1999 onder het pseudoniem M.L. Lee met Het boek Estee. Sinds zijn tweede roman publiceert hij onder eigen naam. In 2015 brak hij door bij het grote publiek met 'Alleen met de goden', maar ook personages uit zijn andere boeken zijn memorabel. We noemenLijn 56 waarin een buschauffeur zichzelf door het hoofd dreigt te schieten en Het sterkste meisje van de wereld, of de autobiografie van een mislukt schrijver, over hoe zijn jonge thaiboksleerlinge Soumia zich naar de wereldtitel vecht en hij zelf worstelt met zijn schrijverschap. Voor De tijger en de kolibrie kreeg hij de BNG Nieuwe Literatuurprijs 2010 en Alleen met de goden won de Nederlandse Boekhandelsprijs 2016.

Murat Isik debuteerde in 2012 met veel succes met de roman Verloren grond. Hij kreeg de Bronzen Uil Publieksprijs en werd genomineerd voor de Academica Literatuurprijs. Verloren grond werd vertaald in het Duits, Zweeds en Turks. Zijn nieuwe roman Wees onzichtbaar gaat over Metin Mutlu, een jongetje dat opgroeit in de Bijlmer. De roman is gebaseerd op Isiks eigen jeugd. Het is een 'coming of age' van een sensitieve jongen die opgroeit in een onveilige wereld en het is een prachtige ode aan de Bijlmer.

Op vrijdag 1 december zijn Alex Boogers en Murat Isik samen te gast bij B-Unlimited. Ze vertellen over hun boeken en worden geïnterviewd.

Programma samengesteld door Mira Feticu (Bibliotheek Den Haag).
Met boekverkoop in de zaal door Van Stockum Boekverkopers.

B-Unlimited: Alex Boogers & Murat Isik
Literatuur Late Night
vrijdag 1 december
zaal open 20.00 uur
aanvang: 20.30 uur
Centrale Bibliotheek, Studio B
Spui 68 Den Haag
Info en tickets: www.b-unlimited.nl

Binnenkort bij B-Unlimited:
Donderdag 14 december, 20.30-22.00 uur
Bas Heijne & Stephan Sanders
: We hadden een droom: de erfenis van drie wereldverbeteraars
Muziek: Raj Mohan

Zondag 28 januari 2018, 20.30-22.00 uur
Peter Verhelst & Marieke Lucas Rijneveld: Literatuur Late Night
Gespreksleider: Abdelkader Benali

B-Unlimited - het Haags centrum voor literatuur, science en debat - brengt schrijvers, dichters, denkers en wetenschappers uit de hele wereld met elkaar in gesprek over literatuur, kunst, wetenschap en samenleving. De programma's van B-Unlimited vinden plaats in Studio B, in de Centrale Bibliotheek in Den Haag. De programmering wordt samengesteld door Writers Unlimited en Bibliotheek Den Haag. B-Unlimited streeft naar een divers aanbod van programma's over Nederlandse en internationale literatuur, over wetenschap en samenleving en over de maatschappelijke actualiteit.

Writers Unlimited Gemeente Den Haag Fonds 1818 Bibliotheek Den Haag