Haags centrum voor literatuur | science | debat
NL | EN Menu

B-Unlimited presenteert op donderdag 15 februari: Kiezen is geloven

09-02-2018

Het is weer verkiezingstijd! Tijd van gloedvolle verhalen, vurig debat en warme beloften. Petra Stienen, Jaap Spijkers, Frits Hendrikx, Pieter Hilhorst gaan onder leiding van moderator Patrick van der Hijden in gesprek over geloofwaardigheid en politiek. Hoe komt het überhaupt dat wij kiezers onze politici geloven? Maakt het voor dat geloof uit of je 'het eerlijke verhaal' vertelt, of de kiezer juist naar de mond praat? En hoeveel is geloofwaardigheid eigenlijk nog waard in deze tijd van bubbles, fake news en handige frames?

Over deze vragen organiseert B-Unlimited, het debatprogramma van Writers Unlimited en de Bibliotheek Den Haag, op donderdag 15 februari Kiezen is geloven. Een stoomcursus geloofwaardigheid voor iedereen die op 21 maart wil gaan stemmen voor de gemeenteraadsverkiezingen.

Petra Stienen woont in Den Haag en is Eerste Kamerlid voor D66. Ze is arabist en werkte jarenlang als diplomaat. Ze is schrijver en journalist en ze coacht mannen en vrouwen in hoe ze krachtiger kunnen communiceren. In september 2012 kwam haar tweede boek uit: Het Andere Arabische geluid, over stemmen van menselijkheid en hoop in de hectische transitieperiode in het nieuwe Midden-Oosten. In 2016 kreeg ze de Aletta Jacobsprijs voor emancipatie. Momenteel werkt ze samen met Maximiliaan Winkelhuis aan een boek over charisma en communicatiekracht.

Wat is geloofwaardigheid op het toneel en hoe lijkt dat op de geloofwaardigheid van de politicus? Over de innige relatie tussen theater en politiek weet Jaap Spijkers als geen ander te vertellen. Spijkers is acteur en toneelregisseur. Hij genoot zijn opleiding in Arnhem, speelde in vele films, werd onderscheiden met een Gouden Kalf en is vast verbonden aan het Nationale Theater in Den Haag. Hun recente productie De Revisor speelt zich af in de lokale politiek.

Je zou Frits Hendrikx een spindokter kunnen noemen: Hendrikx is partner bij de Reputatiegroep. Daarvoor was hij managing partner van Het PR Bureau en eerder werkte hij onder meer ook bij Zwitserleven. Hij adviseert vooral klanten uit de financiële wereld en de overheid, over onder meer crisismanagement en reputatie. Hij studeerde politicologie in Leiden en journalistiek in Tilburg.

Pieter Hilhorst is politicoloog, publicist en programmamaker voor onder meer De Volkskrant en de VARA. Hilhorst was van 2012 tot 2014 wethouder Onderwijs, Financiën en Jeugdzaken in Amsterdam. In 2014 was hij lijsttrekker voor de PvdA bij de gemeenteraadsverkiezingen, een turbulente periode waarin de PvdA fors verloor. Over zijn tijd als lokaal politicus schreef hij het boek De Belofte.

Gespreksleider Patrick van der Hijden leidt en programmeert begeester(en)de ontmoetingen voor o.a. B-Unlimited, de Nationale Opera en Ballet en het Nederlands Theaterfestival, maar ook voor overheden. Daarnaast begeleidt bij verander- en ontwikkelprocessen van teams en organisaties.

Programma samengesteld door Patrick van der Hijden (Writers Unlimited).
Boekverkoop in de zaal door Van Stockum Boekverkopers

B-Unlimited: Kiezen is geloven

Een stoomcursus geloofwaardigheid voor kiezers (& politici)
donderdag 15 februari
zaal open 20.00 uur
aanvang: 20.30 uur
Centrale Bibliotheek, Studio B
Spui 68 Den Haag

Info en tickets: www.b-unlimited.nl

---------

Binnenkort bij B-Unlimited:

Vrijdag 2 maart, 20.30-22.00 uur
Maxim Februari & Justine le Clercq: Literatuur Late Night
Gespreksleider: Abdelkader Benali

Vrijdag 16 maart, 20.30-22.00 uur
Joke Hermsen & Alexander Reeuwijk: extra editie Literatuur Late Night Boekenweek
Gespreksleider: Jeroen Vullings

U vindt uitgebreide informatie over gasten en gespreksonderwerpen op www.b-unlimited.nl en www.facebook.com/bunlimiteddenhaag.

---------

B-Unlimited - het Haags centrum voor literatuur, science en debat - brengt schrijvers, dichters, denkers en wetenschappers uit de hele wereld met elkaar in gesprek over literatuur, kunst, wetenschap en samenleving. De programma's van B-Unlimited vinden plaats in Studio B, in de Centrale Bibliotheek in Den Haag. De programmering wordt samengesteld door Writers Unlimited en Bibliotheek Den Haag. B-Unlimited streeft naar een divers aanbod van programma's over Nederlandse en internationale literatuur, over wetenschap en samenleving en over de maatschappelijke actualiteit.

Writers Unlimited Gemeente Den Haag Fonds 1818 Bibliotheek Den Haag