Haags centrum voor literatuur | science | debat
NL | EN Menu

De Methode Wilders: debat met Simone van Saarloos, Abdelkader Benali en Karin Amatmoekrim

29-05-2018

Op donderdag 7 juni 20.30 uur presenteert B-Unlimited in de Centrale Bibliotheek in Den Haag De Methode Wilders.Filosoof Simone van Saarloos gaat in gesprek met schrijvers Abdelkader Benali en Karin Amatmoekrim over de fascinatie voor Geert Wilders, over zijn houding en methode. Van Saarloos volgde het proces tegen hem op de voet. Ze bekeek hem, zijn advocaten en de constant belaagde rechters een tijdlang van dichtbij, en schreef erover in haar nieuwe boek. Wat maakt dat hij door zovelen bewonderd en gevolgd wordt? Tickets en info: www.b-unlimited.nl

B-Unlimited | De Methode Wilders | donderdag 7 juni | 20.30-22.00 u | Centrale Bibliotheek | toegang 7,-/10,- | studenten gratis

Simone van Saarloos is filosoof, schrijver, columnist en debatleider. Ze schreef onder meer voor de Volkskrant en nrc.next. In 2015 was zij te zien als zomergast in het gelijknamige VPRO-programma; in najaar 2016 stond ze in het theater met de voorstelling Holy F, samen met actrice Sophie van Winden en Eva Marie de Waal. In september 2016 verscheen haar roman De vrouw die. In haar nieuwe boek ENZ. - het Wildersproces probeert Van Saarloos aan de hand van filosofie en analyse de aanhangers van Wilders te doorgronden en hun bewondering te begrijpen.

In 2009 kreeg Karin Amatmoekrim als eerste de Black Magic Woman Literatuurprijs voor haar derde roman Titus. Amatmoekrim kwam op vijfjarige leeftijd met haar Javaanse moeder en Chinees-Creools-Indiaanse vader naar Nederland. In haar roman Het gym (2011) beschrijft ze hoe de Surinaamse Sandra als buitenbeentje stand houdt tussen de witte hockeymeisjes. In 2013 verscheen De man van veel, gebaseerd op het leven van Surinames volksheld en schrijver Anton de Kom, en in 2016 de 'memoir' Tenzij de vader. Karin Amatmoekrim studeerde psychologie en letteren aan de UvA.

Abdelkader Benali is een veelbekroond schrijver. In 2010 kreeg hij voor De stem van mijn moeder de E. du Perronprijs. Hij werd geboren als slagerszoon in Marokko en kwam op zijn vierde naar Nederland. Zijn debuut Bruiloft aan Zee (1996) was meteen een succes. Voor zijn tweede roman De langverwachte (2002) ontving hij in 2003 de Libris Literatuurprijs. De onderwerpkeuze van Benali is divers, maar sport en de migrant die zich nergens helemaal thuis voelt, zijn terugkerende thema's. Benali presenteerde diverse boekenprogramma's op tv en schrijft ook toneelteksten, artikelen en recensies.

Writers Unlimited Gemeente Den Haag Fonds 1818 Bibliotheek Den Haag