Haags centrum voor literatuur | science | debat
NL | EN Menu

Dubbele aftrap nieuw seizoen in september!

05-09-2018

B-Unlimited presenteert maar liefst twee programma's in één week om het nieuwe seizoen in te wijden: op vrijdag 14 september verwelkomen we o.a. schrijver/journalist Frank Westerman tijdens de Nacht van de Dictatuur en op woensdag 19 september is de Amerikaanse schrijver Brad Watson een van de gasten bij het debat Morality, Truth and Fiction in America.

Vrijdag 14 september: Nacht van de Dictatuur
Wat houdt het in om schrijver te zijn onder een dictatuur? Begrijpt het Westen de cultuur in het Oosten en vice versa? Op vrijdag 14 september gaat journalist en schrijver Frank Westerman tijdens de achtste Nacht van de Dictatuur bij B-Unlimited in gesprek met de Roemeens/Nederlandse schrijver Mira Feticu over de kracht van het woord in een totalitair systeem. Gespreksleider: Chris Keulemans.

Woensdag 19 september: Morality, Truth and Fiction in America
De roman Miss Jane van de Amerikaanse succesauteur Brad Watson is Southern Gothic op zijn best. Platteland Mississippi begin 19e eeuw: een meisje kan door haar beperking niet trouwen en geen kinderen krijgen. Toch wil ze doen wat iedereen doet en op die manier wordt dat wat een 'gewoon leven' is, door Watson uitvergroot. Zijn verhaal over 'juffrouw' Jane geeft een goed handvat om te praten over Amerikaanse waarden. Schrijver en essayist Bas Heijne gaat met hem en Amerika-deskundige Markha Valenta in gesprek. Voor welke waarden staat een land waar waarheid en fictie steeds meer door elkaar lopen en morele grenzen verlegd worden?

B-Unlimited
| 20.30 -22.00 uur (zaal open 20.00 uur) | Locatie: Centrale Bibliotheek, Studio B, Spui 68 Den Haag | Info en tickets: www.b-unlimited.nl | Toegang: €7,- leden bibliotheek, Ooievaarspas, CJP. Normale prijs €10,-| studenten en scholieren €7,- op 14/9 en gratis op 19 september | B-Unlimited is partner van We Are Public

B-Unlimited - het Haags centrum voor literatuur, science en debat - brengt schrijvers, dichters, denkers en wetenschappers uit de hele wereld met elkaar in gesprek over literatuur, kunst, wetenschap en samenleving. De programma's van B-Unlimited vinden plaats in Studio B, in de Centrale Bibliotheek in Den Haag. De programmering wordt samengesteld door Writers Unlimited en Bibliotheek Den Haag. B-Unlimited streeft naar een divers aanbod van programma's over Nederlandse en internationale literatuur, over wetenschap en samenleving en over de maatschappelijke actualiteit.

Writers Unlimited Gemeente Den Haag Fonds 1818 Bibliotheek Den Haag