Haags centrum voor literatuur | science | debat
NL | EN Menu

Stemmen uit het verleden: exclusief interview Yvonne Keuls op vrijdag 5 april

26-03-2019

Ze is 87 lentes jong en begon 2019 meteen al goed. Naast een reeks uitverkochte theatervoorstellingen in de Koninklijke Schouwburg beleefde haar roman Mevrouw mijn moeder de 50e druk met een speciale uitgave. Yvonne Keuls (1931, Batavia ) is bekend geworden met sociaal-realistische romans als Jan Rap en zijn maat, De moeder van David S. en Het verrotte leven van Floortje Bloem. In 2012 ontving zij de Cultuurprijs van de stad Den Haag voor haar hele oeuvre en onlangs werd haar de Littéraire Witte Prijs 2018 toegekend. Gedurende haar rijke literaire leven draagt zij naar eigen zeggen de stemmen van de vele karakters die haar boeken rijk zijn met zich mee. Yvonne hoorde hen en legde hun woorden vast in vele succesvolle en tijdloze romans. Tickets via www.b-unlimited.nl

B-Unlimited | Stemmen uit het verleden - Yvonne Keuls | vrijdag 5 april | 20.30 - 22.00 uur | Centrale Bibliotheek | Spui 68 Den Haag | Gratis toegang voor studenten en scholieren. 7,- voor leden bibliotheek, Ooievaarspas en CJP. Reguliere prijs 10,-

Op vrijdag 5 april 2019 blikt Yvonne Keuls in B-Unlimited terug én vooruit tijdens een persoonlijk gesprek met presentator en journalist Elles de Bruin. Pianist Hans Steijger speelt een speciale selectie van liederen passend bij het programma.

Yvonne Keuls (Batavia, 1931) werd geboren in Nederlands-Indië en kwam op zevenjarige leeftijd naar Nederland. Zij heeft met haar persoonlijk getinte en ontwapende werk een groot publiek aan zich weten te binden. Veel van haar boeken werden bekroond en zijn uitgegroeid tot klassiekers van de Nederlandse literatuur. In 2012 ontving zij de Cultuurprijs van de stad Den Haag voor haar hele oeuvre en onlangs werd haar de Littéraire Witte Prijs 2018 toegekend. Met haar laatste roman, Koningin van de nacht, over het reilen en zeilen van Daan Maandag en zijn familie tijdens de oorlogsjaren '40-'45 schreef Yvonne Keuls het boek dat zij altijd heeft willen schrijven.

Elles de Bruin (Zoetermeer, 1963) is journalist. Zij werkte onder andere voor de TV West, VPRO en maakt voor omroep MAX een consumentenprogramma Meldpunt. Daarnaast treedt zij op als dagvoorzitter en discussieleider.

Hans Steijger (1951) maakt portretten in taal en muziek; de piano is zijn palet, zijn stem geeft kleur en klank. In ieder mens zit een lied. Dat maakt ieder lied uit zijn pen eenmalig en daardoor uniek.

Programma samengesteld door Esther Habers (Bibliotheek Den Haag)
Boekverkoop in de zaal door De Vries Van Stockum

Writers Unlimited Gemeente Den Haag Fonds 1818 Bibliotheek Den Haag