Haags centrum voor literatuur | science | debat
NL | EN Menu

Over B-Unlimited

B-Unlimited - het Haags centrum voor literatuur, science en debat - brengt schrijvers, dichters, denkers en wetenschappers uit de hele wereld met elkaar in gesprek over literatuur, kunst, wetenschap en samenleving. 

De programma's van B-Unlimited vinden plaats in Studio B, de theaterzaal in de Centrale Bibliotheek in Den Haag. De programmering wordt samengesteld door Writers Unlimited in samenwerking met Bibliotheek Den Haag. Ook externe organisaties worden uitgenodigd om programma's te verzorgen. We streven naar een divers aanbod van programma's over Nederlandse en internationale literatuur, over wetenschap en samenleving en over de maatschappelijke actualiteit. Een groot deel van het programma's zal een internationaal karakter hebben.

De programma's zijn ook buiten de zaal te volgen. Ze worden live gestreamd, en video-registraties zijn na afloop te zien op internet.

Bibliotheek Den Haag en Writers Unlimited werken al enkele jaren samen. Writers Unlimited verzorgde onder de titel Writers Unlimited The Series internationale literaire programma's en in Science Unlimited The Series wetenschapsprogramma's in Studio B. Bibliotheek Den Haag organiseerde o.a. de serie Literatuur Late Night, over de actualiteit van de Nederlandstalige literatuur. Deze programmaseries zijn nu opgenomen in B-Unlimited. 

De programma's worden gemaakt door Mira Feticu (Bibliotheek Den Haag), Ilonka Reintjens en Patrick van der Hijden (Writers Unlimited). Adviezen Tom Dommisse en Shervin Nekuee.

Neem voor meer informatie contact op met Ton van de Langkruis, programma coördinator, via info@b-unlimited.nl.

 

Writers Unlimited Gemeente Den Haag Fonds 1818 Bibliotheek Den Haag